Discuta cu prietenii tai pe forum click aici
Fiziologie/Anatomie, Antrenamente, Recuperare, Nutritie
Intreaba specialistul
Greu de slabit - cum a slabit Akebono 80 de kg

/2011/Akebono0.jpg

   Actorul Claudiu Pop, cunoscut publicului sub porecla Akebono, a reusit o transformare miraculoasa si a stabilit un adevarat record pentru Romania slabind 80 de kg in aproximativ un an.
      Akebono cantarea 203 kg, cand s-a dat pe mana antrenorului Florin Uceanu, campion de culturism, pentru un program de slbire intensiv, prezentat in direct la matinaulul Canalul de stiride la Antena 1.
      Acesta l-a invatat pe Akebono ce sa manance si care sunt cele mai eficiente exercitii pentru slabire potrivite pentru el si dupa numai 2 luni si jumatate scazuse deja cu 25 de kg.
      Desi a plecat apoi acasa, la Baia Mare, Akebono a continuat sa aplice, de data aceasta singur, programul creeat de antrenorul lui, a mai tinut legatura telefonic cu el cand sa-u ivit probleme si dupa un an este de nerecunoscut, avand cu 80 de kg mai putin.
      Dupa cum se vede in fotografie astazi poate intra cu usurinta, cu tot cu antrenorul sau, in haina pe care o purta cand avea 203 kg. Acum el poate sa se imbrace de la magazinele pentru oameni normali, poate sa stea la terasa pe un scaun din plastic fara sa-l rupa - cum se intampla de fiecare dat a- poate sa danseze, sa se plimbe, sa urce cu usurinta scarile. Acum il iau si taximertistii, nu-l mai refuza de teama distrugerii suspensiilor.
      Slabirea nu e un lucru asa complicat, spune Florin Uceanu. Totusi multi dau gres pentru ca nu stiu sa dozeze corect efortul fizic si regimul alimentar pentru ca totul sa fie suportat cu relativa usurinta. Exercitiile folosite au fost simple si putine. Inca de la inceput am insisitat ca el sa mearga cat mai mult pe jos. Sa stiti ca nu e usor sa mergi pe jos cand ai 203 kg, la inceput 2 statii de masina, pana la sala si inapoi. Dupa un timp i-am cerut sa se duca la studioul unde avea loc emisiunea in fiecare diminieata , pe jos, 5 statii de tramvai. A tot amanat.A trebuit sa ma scol la 5 dimineata, sa ma duc la el, sa-l iau si sa mergem impreuna, altfel nu stiu cat mai amana. La sala a mers mai usor. Am ales cate un exercitiu pt fiecare grupa musculara si treptat am crescut greutuatea folosita si nr total de repetari. Problema principala au fost exercitiile pt abdomen, avea burta atat de umflata incat pur si simplu nu putea face aproape nimic pt aceast zona. In genral am insitat pe exercitiile de baza pt ca astfel i-am putut creste rata metabolsmului, adica am facut in asa fel incat corpul lui sa arda mai multe calorii si cand era in repaus.4 antrenamente la sala, pe saptamana, de aproximativ o ora fiecare si cam 6-7 statii de masina parcurse zilnic pe jos este tot ce a trebuit sa faca. Am evitat inotul pt ca e greu sa gasesti piscine cu apa calda iar inotul in apa rece duce la ingrasare deoarce declanseaza foamea ca un fel de mecanism de protectie. Desi as fi vrut sa folosesc bicicleta am fost impiedicat de faptul ca nu se fabrica biciclete care sa reziste la persoane peste 150 kg. Dealtfel in multe situatii ne-am lovit de aceiasi problema.
      Pentru a obtine rezultate extrem de rapide am folosit si niste suplimente nutritive (nu medicamente) precum: Fibrobar-R (baton proteic de ciocolata) folosit si de Nicoleta Luciu, Fibromix-R (un amestec de fibre vegetale sunb forma de bomboane care combate senzatia de foame) pentru controlul apetitului si L-Carnitin Instant - o substanta pe care o bei sub forma de limonada, care faciliteaza transportul si arderea grasimilor in celula si mareste cu aproximativ 70% arderea grasimilor. Pe de alta parte exista multa confuzie privitor la alimentele potrivite pentru un regim alimentar.Din experienta stiu ca poti manca de toate, alti paramertii fiind defapt mai importanti. Sigur, exista alimente mai bune si alimente neportivite intr-un regim dar repet:cu unele ajustari poti manca practic de toate. Asta e si motivul pentru care toti clientii mei au obtinut rezultate durabile. Este importanta experienta, pracitca in acest domeniu pentru ca exista diferente, uneori destul de mari, intre reactiile la programul standard a diferitilor candidati la slabire si trebuie sa sti ce modificari sa faci in functie de fiecare reactie a acestuia. Cei 25 de ani de experienta in domeniu sunt un atuu important si au fost cu siguranta de mare ajutor pentru a obtine acest rezultat cu Akebono.  Dupa ce a slabit, Florin si Akebono au incaput in pantalonii pe care ii purta la 203 kg (foto).

   Cu cunostiintele si experienta acumulata Akebono a indrumat in slabire la Baia Mare pe multi altii printre care Mihai Domuta care a slabit de la 139 kg la 85 kg, Dan Nasc care a slabit de la 130 kg la 90 kg, Szoke Raimond de la 155 kg la 88 kg, Marcel Kovaci care a slabit de la 200 kg la 169 kg (vezi foto).

Cititi si Cum a slabit Nicoleta Luciu 30 de kg!